Čestní hosté 12. ročníku

Napsal uživatel Danda dne St, 18.11.2015 - 08:31

Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční ve velkém sálu v Národním domě na Smíchově v pátek 20. listopadu 2015 v 17.15 hod. Zazní fanfára v podání orchestru dechových nástrojů z partnerské východotyrolské obce Kals am Großglockner. Při slavnostním zahájení festivalu bude přítomno několik významných osobností a hostů festivalu. Za hlavního zahraničního partnera MFA Praha 2015 to budou ředitel NP Vysoké Taury Christian Wörister a člen spolkové rady Salcburska Michael Obermoser. Rakousko bude dále reprezentovat Chargé d'Affaires Martin Grüber, Slovinsko pak velvyslanec Slovinska v Praze Leon Marc. Přítomen bude i zástupce Městské části Praha 5.

alt


VÝZNAMNÍ HOSTÉ LETOŠNÍHO MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU ALPINISMU PRAHA 2015

K významným aktérům letošního festivalu budou patřit legendy alpinismu Tamotsu Nakamura, čestný předseda Japan Alpine Clubu z Tokia, Ang Tshering Sherpa, předseda NMA (Nepal Mountaineering Association) z Kathmandu nebo Viki Grošelj, jeden z nejúspěšnějších slovinských himálajských lezců, z Lublaně. MFA PRAHA 2015 navštíví celé současné vedení Planinska Zveza Slovenije (PZS) v čele s předsedou Bojanem Rotovnikem, místopředsedou Miro Erženem a tajemníkem Matejem Planko.

Ze současných špičkových světových lezců nebo alpinistů Praha přivítá Hansjörga Auera (A), Rogera Schäliho (CH), Luku Lindiče (SLO), Andrzeje Bagriela (PL) nebo Alberta Leichtfrieda (A). Více v sekci osobnosti. Mezi významné hosty budou patřit představitelé rakouského a slovinského velvyslanectví v Praze, Národní muzeum Slovinska z Lublaně budou zastupovat ředitelka Barbara Ravnik a Gorazd Lemajič.