Doprovodný program MFA letos výrazně posiluje - veletrh & fotovýstavy

Napsal uživatel Danda dne Po, 03.11.2014 - 21:39

Přízemí Národního domu ve znamení veletrhu a odborných přednášek

Hlavní změnou v rámci celkového charakteru festivalu je využití rozsáhlého přízemí Národního domu na Smíchově pro rozšíření veletržní části, která již několik let k MFA neodmyslitelně patří. Diváci se tak budou moci těšit na větší počet vystavovatelů z řad outdoodových firem a alpských regionů (z Rakouska, Slovinska, Švýcarska a Německa). Hlavní program, který zůstává ve velkém sále v prvním patře, bude rozdělen do několika delších bloků (cca 1,5 – 2 h), mezi kterými budou hodinové přestávky. V nich se následně zájemci mohou přesunout do „outdoorového přízemí“, kde na ně bude kromě zmíněných stánků čekat i velmi atraktivní doprovodný program. Ten zahrnuje nejrůznější přednášky na odborná témata z oblasti alpinistické výzbroje a výstroje a prezentace regionů – to vše spojené s diskusemi a také soutěžemi o ceny. Pro tyto účely bude mezi stánky zřízeno menší pódium. Ve stejných prostorách bude nově i občerstvení, takže vše potřebné bude k dispozici „pod jedním stropem“.

alt


V prvním patře zůstávají vedle hlavního programu také fotovýstavy. A budou hned tři.

Uvolněný prostor v Arbesově sálu, kde v minulých letech probíhal veletrh, bude zaplněn expozicí velkoplošných fotografií všech čtrnácti osmitisícovek. Korunu Himálaje si tak návštěvníci mohou virtuálně projít spolu s Radkem Jarošem – autorem všech snímků. Také v dalších dvou místnostech bude probíhat fotovýstava. V jedné bude prezentovat krásnou alpskou krajinu švýcarský region Graubünden, druhá s názvem Johann Stüdl - vizionář a objevitel Alp prezentuje počátky alpinismu v Evropě, při nichž hrál nezastupitelnou roli i pražský rodák Johann Stüdl.


Mezinárodní festival alpinismu Praha 2014 rozhodně bude stát za návštěvu. Těšíme se na vás! A pokud chcete s sebou vzít ještě někoho – neváhejte a využijte akce 1+1 vstupenka zdarma v právě vycházejícím lidé&HORY 5/2014.