MEZINÁRODNÍ FESTIVAL ALPINISMU PRAHA 2013 – účast potvrdila již řada horolezeckých hvězd

Napsal uživatel Danda dne St, 11.09.2013 - 19:54

Ve dnech 21. - 24. listopadu 2013 se v Národním domě na Smíchově uskuteční jubilejní 10. ročník Mezinárodního festivalu alpinismu. Hlavním mezinárodním partnerem je společnost Tirol Werbung a spolková země Tyrolsko. Také letos bude součástí festivalu FÓRUM ALPINISMU PRAHA 2013, které proběhne ve čtvrtek 21. 11. 2013. Programovou náplní letošního fóra alpinismu bude téma Nehody a záchranné akce v Alpách. Partnery Fóra alpinismu Praha 2013 budou společnosti

  • Kuratorium für alpine Sicherheit z Innsbrucku
  • Alpinpolizei Östrerreich
  • Christofhorus Flugrettung
  • Bergrettungsdienst Kals am Großglockner

Odborné přednášky významných specialistů na problematiku nehod a záchranných či pátracích akcí v Alpách budou určeny české odborníkům i široké veřejnosti se zájmem o bezpečný pohyb v horách.

Během hlavních festivalých dnů, kterými budou pátek – sobota – neděle (22. - 24. listopad 2013), se v Národním domě na Smíchově představí mnoho špičkových lezců a alpinistů z celého světa. Účast v Praze již potvrdili Gerlinde Kaltenbrunner (AT) a Ralf Dujmovitz (D), Robert Jasper (D), Iván Vallejo (ECU), Tatsuya Aoki a Tamotsu Nakamura (JAP), Luka Kranjc (SLO), Benedikt Böhm (D) a věrný spolulezec Davida Lamy Peter Ortner (AT). V jednání je účast několika dalších významných osobností z celého světa. Festivalu se zúčastní i celá domácí lezecká špička – Adam Ondra, Lucie Hrozová, Radek Jaroš, Marek Holeček, Jan Trávníček a další.

alt
Gerlinde a Ralf na severním pilíři K2

alt
Iván Vallejo (první Jihoameričan, který zdolal Korunu Himálaje) na vrcholu Dhaulagiri

alt
Benedikt Böhm je jedním z předních skialpinistů současnosti