Nejnabitější outdoorové filmy míří do Čech. Budou náplní pátečního programu MFA 2014!

Napsal uživatel Danda dne Po, 20.10.2014 - 12:11

Novinkou MFA je česká premiéra filmového turné European Outdoor Film Tour (E. O. F. T.), která naplní páteční program (5. 12. 2014 od 17 hod.). Diváci budou moci zhlédnout výběr celosvětově nejúspěšnějších krátkých filmů z oblasti outdooru. Zde je jejich stručný přehled:


NOBODY'S RIVER
– DVA MĚSÍCE NA KAJAKU PO AMURU, 22 min. / USA

Příběh čtyř žen, které se rozhodly sjet na kajaku 3000 km dlouhý Amur od jeho pramene ve východním Mongolsku až po ústí do Pacifiku.


THE FROZEN TITANS
– LEZENÍ NA VODOPÁDU, 22 min. / CAN

Strhující film o přelezení 141 m vysoké a převislé skalní stěny vodopádu Helmcken Falls.


BRANDON SEMENUK'S RAD COMPANY
– MTB HIGHLIGHT ROKU, 12 min / CAN

O partě, kterou kolem sebe vytvořil extrémní kanadský biker Brandon Semenuk a která si říká Rad Company. O jízdách a tricích na kole, nad nimiž se vám bude tajit dech...


EL SENDERO LUMINOSO
– ALEX HONNOLD A FREE SÓLO, 6 min. / USA

Neexistuje nikdo, kdo zvládá lezení bez jištění tak dokonale jako mladý Američan Alex Honnold. Perfektně připraven a s nejvyšší koncentrací a obrovskou důvěrou v sebe sama se rozhodl i pro extrémní cestu „El sendero luminoso“ v Mexiku.


CAVE CONNECTION/SPOJENÍ JESKYNÍ
– DOBRODRUŽSTVÍ V PODZEMÍ, 24 min. / NZ, D

Tisíc metrů pod zemským povrchem se odvážní jeskyňáři přibližují ze dvou stran k místu, kde by podle jejich propočtů měly být propojeny dva rozsáhlé systémy jeskyň.


DREAM
– EXTRAVAGANTNÍ DOBRODRUŽSTVÍ NA KAJAKU, 5 min. / USA

Ben Marr stojí jako začátečník na břehu a pokouší se najít vstup do řeky i vstup mezi partu kajakářů. Sní o tom, že se ze „zeláče“ stane kovbojem na divoké vodě. Benovi se podařilo spojit jeho úžasné profesionální dovednosti s fantazií a s velkou sebeironií.

 

DON'T LOOK DOWN/NEDÍVEJ SE DOLŮ
– ZVOLIL JSEM STRACH, 22 min. / GB

Angličan James Kingston, kterému je teprve 23 let, leze na jeřáby, mosty, mrakodrapy a vychutnává si přitom výhledy, při kterých jiným stydne krev v žilách.


SHADES OF WINTER/ODSTÍNY ZIMY
– O ŽENSKÉM FREESKIINGU, 8 min. / JAP, USA

Ve filmu je představen tříčlenný freeskiing tým Sandry Lahnsteinerové, který s lyžemi cestuje po celém světě.


Na programu prvního festivalového dne je i přednáška Edity Vopatové, oficiální zahájení MFA Praha 2014 a křest české verze knihy Karla Gabla Počasí na horách.

alt