AUTOGRAMIÁDA A KŘEST NOVÝCH PUBLIKACÍ

Napsal uživatel Danda dne St, 18.11.2015 - 08:40

Stejně jako v minulosti, i na letošním 12. ročníku festivalu, budou představeny zajímavé knižní novinky, současně proběhne jejich křest. Novinek bude letos několik.

Na prvním místě je třeba jmenovat knihu Jiřího Nováka HIMÁLAJ A KARAKORAM – československé a české prvovýstupy. V této knize je popsána historie všech výstupů československých a českých lezců v nejvyšších horách světa od roku 1969 do dnešních dnů. Kniha o rozsahu 208 stran bude představena a uvedena na knižní trh v pátek 20. 11. 2015. Cena publikace formátu 297 x 210 mm je 390 Kč.


alt


Druhou novinkou bude publikace ALPY – TREKOVÉ OKRUHY, autorem publikace je Josef Essl z rakouského Innsbrucku. Česká verze specializovaného průvodce představuje 20 nejzajímavějších trekových okruhů ve Východních i v Západních Alpách. Formát publikace je 148 x 210 mm, počet stran 192, prodejní cena je 289 Kč.


alt


Na MFA PRAHA 2015 budou představeny další novinky: kniha Vikiho Grošelje Velikani Himálaje (anglická verze), která popisuje historii slovinských prvovýstupů v Himálaji; nejnovější kniha Radka Jaroše K2 o výstupu na jeho poslední osmitisícovku a kniha Marka Holečka České himálajské dobrodružství II.

 Po dohodě se všemi autory budou každý festivalový den probíhat ve vyhlášených termínech autogramiády – výše uvedené publikace budou autoři podepisovat u stánku ALPY – ALPENVEREIN.CZ v Outdoor stage v přízemí Národního domu na Smíchově. Termíny autogramiády jsou uvedeny v programu. Všechny publikace bude možné na festivalu zakoupit se slevou 10 %, po festivalu budou knihy v prodeji i ve specializované prodejně MAPIS (www.mapis.cz).


Své nové publikace budou na MFA PRAHA 2015 křtít a podepisovat i Radek Jaroš a Marek Holeček.