Banff Mountain Film Festival jako partner MFA PRAHA 2024

Napsal uživatel oj dne Út, 08.10.2024 - 08:50

Na letošním Mezinárodním festivalu alpinismu Praha bude promítnuto sedm nejlepších outdoorových filmů světa z kolekce Banff Mountain Film Festival 2024. Do výběru byly zařazeny tři francouzské, tři americké a jeden film ze Spojeného království.

1. FUEGO (2023, Francie)
Fuego je nový úžasný film o horských kolech a dobrodružném cestování. Extrémní biker Kilian Bron a jeho tým zažívají na dvouměsíční cestě z Guatemaly přes Bolívii do Peru neuvěřitelné a zcela jedinečné situace.

 

2. SMĚR GRÓNSKO (2023, USA)
Strhující příběh dvou žen, které se vydaly plachetnicí za skialpovými túrami v Arktidě. Odvážná expedice je naplněná mnoha neuvěřitelnými zážitky.

 

3. BLÍZKO ŘEKY (2023, USA)
V turistickém městečku Livingstone v africké Zambii se skupina místních mužů živí jako nosiči kajaků. Chtějí ale od života více a touží se stát profesionálními kajakáři na řece Zambezi.

 

4. NEMOŽNÉ (2023, Francie)
Jedinečné umění nízkých letů na padáku nad zemí v podání Jean-Baptiste Chandelier. Kombinace extrémního paraglidingu se skvělou filmařinou.

 

5. JEDEN STUPEŇ PERU (2023, Francie)
Nejvýše položená ledovcová jezera rozkládající se v 5000 m a překonání výškového rekordu v kitesurfingu je náplní expedice protagonistů tohoto filmu.

 

6. REEL ROCK: DNA (2023, USA)
Devětadvacetiletý francouzský sportovní lezec Seb Bouin se nenápadně propracovává ke zdolávání těch nejtěžších cest. Jeho úsilí vyvrcholilo pokusem o vytvoření dlouhé linie v převislé jeskyni v soutěsce Verdon.

 

7. VÝSTUPY: MORAG SKELTON (2023, Spojené království)
Neslyšící horolezkyně Morag Skelton se nenechá omezovat svým handicapem. V horách pro ni není nic nemožné. Je přesvědčená, že jí žádná překážka nemůže stát v cestě za vysněným cílem.