Do Prahy se chystá mnoho dalších významných hostů

Napsal uživatel Danda dne Út, 10.11.2009 - 09:33

altJedním z významných hostů letošního Smíchovského festivalu alpinismu 2009 bude nepálský ministr lesů a zemědělství  - Mr. Deepak Bohra, který pozdraví účastníky festivalu v pátečním odpoledním programu. Současně s primátorem hl. města Prahy MUDr. Pavlem Bémem bude předávat Reinholdu Messnerovi nejvyšší ocenění festivalu - PRAŽSKÝ CEPÍN. Členem ministerské delegace z Nepálu bude i president nepálské turistické agentury NTB Mr. Prachandaman Shrestha.
altK významným hostům festivalu budou rovněž patřit členové vedení mezinárodní společnosti WWF s celosvětovou působností. V Praze bude přítomen Jon Miceler - Managing Director WWF pro oblast Himálaje,  Anil Manander - Director WWF Nepál a Prasanth Singh - člen vedení WWF Nepál.
Z Jižního Tyrolska navštíví festival marketingový manažer společnosti SALEWA Mag. Karl Dekas a legenda jihotyrolského alpinismu a bratislavský rodák Josef Hurton. Josef Hutron byl dlouholetým šéfem horské služby a zakladatelem školy lavinových psů v Suldenu pod Ortlerem. Josef Hurton byl i několik let velmi blízkým spolupracovníkem papeže Jana Pavla II.