Mezinárodní festival alpinismu Praha 2021

Napsal uživatel oj dne Pá, 08.10.2021 - 11:26

Po roční pauze způsobené koronavirusem proběhne letos ve dnech 26. – 28. 11. 2021 ve Slovanském domě v Praze 1 již 17. ročník Mezinárodního festivalu alpinismu (MFA PRAHA 2021).

Jako obvykle se této mezinárodní akce zúčastní několik významných osobností a renomovaných alpinistů a horolezců ze všech končin světa. Účast již potvrdili: Peter Habeler (AT), Roger Schäli (CH), Simone Moro (IT), Heinz Zak (AT), Viki Grošelj (SLO), Drejc Karničar (SLO), Ang Tshering Sherpa (NEP), Christoph Hainz (IT), Marek Holeček, Radek Jaroš a další. Jednání stále probíhají s dalšími osobnostmi z celého světa.

Hlavními tématy letošního horského festivalu budou:
- Vylezli na nebe – film společnosti Servus TV o neštěstí tria nejlepších lezců současnosti (David Lama, Hans Jörg Auer a Jessie Roskelley) na Howse Peaku a následné přednášky a komentáře Petera Habelera
- Češka koča a česko-slovinská vzájemnost – česká premiéra filmu a výstava připomínající 120. výročí chaty Češka koča a historie česko-slovinských vztahů nejen v oblasti alpinismu
- Západní stěna Baruntse - extrémní výstup českých horolezců Máry Holečka a Radka Groha
- Multi a foto show Heinze Zaka Ozvěny hor s hudebním doprovodem

I na letošním festivalu alpinismu v Praze proběhnou prezentace partnerů festivalu - bude to veletrh a workshop společností z oblasti cestovního ruchu, volnočasových aktivit a z oblasti outdooru. Účast již potvrdilo několik zástupců ze Slovinska, Rakouska a Itálie. Festivalu se zúčastní i domácí partneři – výrobci a dodavatelé outdoorového vybavení.

Součástí festivalu bude i několik výstav, jednou z nich bude výstava 120 let chaty Češka koča.