Návštěvníci MFA 2016 se mohou těšit na TŘI ZAJÍMAVÉ VÝSTAVY

Napsal uživatel Danda dne Po, 10.10.2016 - 14:27

Organizátoři MFA PRAHA 2016 připravili pro návštěvníky festivalu po domluvě se svými zahraničními partnery tři doprovodné a velmi zajímavé výstavy:

Jednou z expozic bude výstava „175 let prvovýstupu na Großvenediger“, kterou v Praze představí NP Vysoké Taury. Výstava přiblíží českým zájemcům zajímavou historii prvního výstupu na pátý nejvyšší vrchol v Rakousku, který je současně nejvyšším vrcholem spolkové země Salcbursko. V Praze bude prezentováno několik zajímavých historických dokumentů a relikvií z období prvních pokusů o výstup na tuto třítisícovku. Tyto pokusy probíhaly v první polovině 19. století.

 alt



Výstava „Glockner Ultra Trail“, kterou připravují organizátoři ve spolupráci s Východním Tyrolskem a tradičním partnerem festivalu, obcí Kals am Großglockner, bude věnována extrémnímu horskému běhu kolem nejvyššího vrcholu Rakouska Großglockneru. Na několika velkoplošných fotografiích a panelech bude představena jedna z nejmladších ryze extrémních akcí, která si během dvouletého trvání získala mnoho příznivců i v Česku. Čeští běžci letos zvítězili v jedné ze tří kategorií tohoto horského běhu.

 alt



Na MFA PRAHA 2016 bude představena také výstava „MMM a Reinhold Messner“. Na osmnácti velkoformátových panelech bude představeno všech šest Messnerových muzeí, která se nachází na několika místech v Alpách, především ale v Dolomitech. Česká premiéra výstavy se uskuteční v pátek 25. 11. 2016 v odpoledních hodinách za osobní účasti legendárního Reinholda Messnera.

alt