Návštěvníky čeká bohatá tombola a na horolezce několik významných ocenění

Napsal uživatel Danda dne Pá, 16.11.2018 - 13:51

ANKETNÍ LÍSTKY A HODNOTNÉ CENY PRO NÁVŠTĚVNÍKY FESTIVALU
U pokladny při vstupu obdrží každý návštěvník festivalu spolu se vstupenkou anketní lístek. Řádně vyplněným anketním lístkem se může každý zapojit do hlasování o nejlepší přednášku festivalového dne. Na konci každého festivalového dne budou anketní  lístky slosovány. Vylosovaní výherci obdrží velmi hodnotné ceny od partnerských outdoorových firem a turistických centrál. Vyhlášení nejlepší přednášky a losování cen pro diváky bude probíhat na konci každého festivalového dne. Vyplněný anketní lístek bude možné vhodit do připravených boxů ve festivalových prostorách v Národním domě na Vinohradech. Hlasovat je možné během celého přednáškového dne nebo po skončení poslední přednášky. Šťastlivci, jejichž lístek bude vylosován, si následně budou moci svou cenu převzít na stánku ALPY ve Společenském sálu ve 2. patře festivalových prostor. Špatně nebo nečitelně vyplněné lístky nebudou do losování zařazeny.Výhry nevyzvednuté během festivalových dnů nebudou výhercům doručovány. 

 

HOROLEZEC ROKU 2018
Společnost ALPY zastupující v ČR rakouský Alpenverein (ALPENVEREIN.CZ) vyhlásila v září 2017 další ročník soutěže HOROLEZEC ROKU 2018. Vyhodnocení soutěže HOROLEZEC ROKU 2018 provedla koncem října 2018 odborná komise sestavená ze zástupců odborných medií z oblasti alpinismu (časopisy lidé&HORY a Everest, webové portály Lezec.cz a Horyinfo.cz), členem odborné komise byl i zástupce vyhlašovatele. Oceněny byly tři nejlepší výkony z oblasti horolezectví, bez ohledu na to, zda se jedná o výškové horolezectví, závodní lezení, skialpinismus či bouldering. Držitel nejlepšího výkonu získal titul HOROLEZEC ROKU 2018.

IMG_1508.jpg
Vyhlášení Horolezce roku 2017

 

Vyhlášení výsledků soutěže proběhne v neděli 25.11.2018 v 11.30 hod. Nejlepší horolezec ČR 2018 obdrží speciální plastiku jako ocenění za sportovní výkony v roce 2018. Vítězům budou budou předávat ceny legendy alpinismu Peter Habeler, Wolfgang Nairz a Robert Schauer.


 

CENY MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU ALPINISMU 2018

 

PRAŽSKÝ KŘIŠŤÁLOVÝ CEPÍN
Toto prestižní a významné ocenění uděluji organizátoři Mezinárodního festivalu alpinismu Praha za mimořádný přínos k rozvoji alpinismu. 
První  PRAŽSKÝ KŘIŠŤÁLOVÝ CEPÍN převzal 20. listopadu 2009 Reinhold Messner. Stejné ocenění bylo v následujících letech uděleno Peterovi Habelerovi (2. 12. 2011), Alexanderovi Huberovi (25. 11. 2012), Gerlindě Kaltenbrunnerové (24. 11. 2013), Radkovi Jarošovi (6.12.2014),  poslední cepín převzal Marko Prezelj (25.11.2016).
V pořadí sedmý PRAŽSKÝ KŘIŠŤÁLOVÝ CEPÍN převezme od organizátorů festivalu v neděli 25. listopadu 2018 nejlepší současný český himálajský lezec Marek Holeček.


Prazsky_cepin_2018.jpg
Pražský křišťálový cepín dostal na MFA Praha 2011 Peter Habeler, letos ho bude právě on předávat Markovi Holečkovi

 

CENA JOHANNA STÜDLA - CENA ZA NEJLEPŠÍ PŘEDNÁŠKU DNE
CENA za nejlepší přednášku každého festivalového dne nese jméno pražského rodáka Johanna Stüdla – spoluzakladatele organizovaného alpinismu v Evropě, projektanta a stavitele mnoha chat v Alpách a zakladatele prvního spolku horských vůdců. CENA JOHANNA STÜDLA - plastika ve tvaru horského štítu s emblémem Mezinárodního festivalu alpinismu Praha 2018, bude vyhlášena na konci každého festivalového dne.

ceny.jpg
Letos na oceněné čekají zcela nové trofeje z dílny Kamenictví Vorel vyrobené mimo jiné z karlovarského vřídlovce


O nejlepší přednášce dne rozhodnou hlasy diváků, kteří vyplní a odevzdají slosovatelný anketní lístek. Spolu s plastikou obdrží oceněný přednášející i karlovarskou Becherovku v 3 l balení.